Z czego wynikają problemy z erekcją?

1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie odżywianie.
Zbilansowana dieta jest w stanie wpłynąć
na nie tylko jakość potencji, ale
też płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co się dzieje podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
wówczas do dosyć
poważnych ubytków selenu.
Możemy go unormować spożywając
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny bardzo
ważny składnik w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
przemianę testosteronu, ten natomiast
wpływa na sprawność seksualną. Podczas
nadużywania napojów procentowych czy
palenia tytoniu tracimy cynk,
ale szybko można go uzupełnić
przez potrawy strączkowe, wybrane
ryby, mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niezwykle
ważnym składnikiem jest również
arginina, stanowiąca 80 procent
spermy. Arginina zwiększa
produkcję spermy i zwiększa czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
również w czasie chemicznej
przemiany w tlenek azotu, przez co naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę znajdziemy w takich składnikach
jak kakao, mięso wołowe, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, słonecznik czy indyk.
Trzeba zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, jaka jest
nazywana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy a także
razowym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, jaka działa na
poprawne wytwarzanie
hormonów. Jeżeli musimy
poprawić jego poziom skorzystajmy z marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



viagra bez recepty
cialis tanio



Posted in new